de be af sq ar hy az eu bn bs bg ca ceb ny zh-cn zh-tw
СТРОИМ САМИ
kategori Garage  

vinç Automatik mbyllje


2018-01-07 19:54:58

http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2012-11/1352153366_prisposoblenie.jpg  tap Auto-off

Pothuajse të gjithë e di situatën: Për shkak të një mikser të keqe apo shpërthyer e zorrës duhet të jetë shpenzojnë më shumë para për të riparuar edhe banesën e tij dhe fqinjët e kishin përmbytur. Dhe më në fund, ishte e nevojshme për ta kthyer menjëherë jashtë valvola topin, të cilat tani janë të pajisura zakonisht me drejtimin shënimet e ujit në apartamentet tona.

Unë dua të ju tregojë për mua shpikur një sistem të thjeshtë mekanik që automatikisht të shkelur vinça në shenjë e parë e rrjedhjes, dhe për të shpëtuar apartament nga përmbytjet.

parimin e operacionit. Së jashtmi, pajisja të kthehet automatikisht off ujë disi i ngjan një mousetrap. Mbi bazën e tij prej druri pranverë montuar mbahen në një strehë të kthyer përpjetë (të shtrirë) shirit letre pozicion, me një pranverë të lidhur me fiksime (foto 1). Kur i lagësht, kasetë është shqyer nga pranverë, pranverë është i ngjeshur dhe tërheq një litar që mbyllet valvula topin.

Sistemi është i lehtë dhe shpejt instaluar, edhe më e lehtë për të çmontuar. Samu "kurth" vendosur në katin e në vende të veçuara (në bodrumin e kabineteve nën lavaman ose vaskë).
title

sistem ju lejon të bllokojë ujin me dorë. Trajtuar është fiksuar në valvula topin, kthehet në anën dhe kabllot mbeten të palëvizshme.

Prodhim industrial. Për këtë ne kemi nevojë për një mjet të përbashkët:. Vise, çekan, stërvitje elektrike, një bullgar apo një sharrë hekuri, makine bluarje, kaçavidë, pincë

Nga materialet e nevojshme: copa të vogla e fletë çeliku inox dhe çeliku të karbonit, pranverë, tela, dru bar, vida, arra, vida, fletë letre, pineske.

bllokues dere që e mban hapur kam blerë në një dyqan hardware. Strip çeliku inox prerë nga muret e tank një makinë të vjetër larëse. Litarë blerë në dyqan, "biçikleta", pjesa e tepërt e bishtalec me ta për të vënë bluarje makinat dhe kabllot vetë trajtohen lubrifikant për nevoja familjare.

Njësia bazë është bërë nga një copë pikturuar druri të madhësisë së 360x50x30 mm. Një fund të bar duhet të sawed në një kënd prej 93 ° deri në sipërfaqen e sipërme.

Fig. 1 tregon spastrim të pjesëve metalike të sistemit (vija e kuqe tregon dele).

Detajet №1 1a dhe unë prerë nga një trashësi fletë çeliku e 4 mm, 16 -nga një trashësi fletë prej 3 mm. Këto pjesë janë të montuar në valvulave topin në vend të standardit dorezën (foto 2).

Detajet №2 dhe 2a (kllapa) janë ngritur në tub rreth valvulave topin, ato shërbejnë për të rregulluar litarë (foto 3, 9). Ajo duhet të kihet parasysh se kllapa mund të dehur vetëm në tub metalik.

Detaje №3 gjithashtu mban një litar, por ajo është e bashkangjitur në një produkteve të drurit me bazë. Për t`i dhënë formën e dëshiruar e pjesës, kam përdorur një bar Oak 150x20x50 mm në madhësi si një template. Lakimi materialin e punës në një template, bar u tërhoq, dhe detajet e një mulli nivel për fiksim një litar.

Detail №3 (foto 4 dhe 5) do të bëhet prej çeliku inox, por mostra është parë më e mirë për të bërë atë nga kartoni.

pjesë lëviz №4 (Crank) në njërën anë është e lidhur me pranverë dhe litar, dhe nga ana tjetër ajo është e bashkangjitur kasetë letër. Kjo levë është bërë edhe nga çeliku inox. Në pushim mbajtjen shirit letre që pjesë e levë cila është vendosur në një kënd prej 93 °, rrëshqitje nga fundi i një bazë prej druri, pranverë shtrihet nëpër pika №3 dhe drejton tela (ajo është bashkangjitur detalit me mjete №4 dhe 46 pjesët Nr 4a). Dhe në sajë të krahut këndore të ngarkesës pranverës në shirit letre është reduktuar me rreth 10 herë (foto 6,7)

Detaje №5 (goditje), është përdorur për të lidh pranverë -. Një pjesë bisht të ngushtë që i duhen për të bëj. Detajet №5 shpuar dy vrima: e para - për togë (vënë gishtin e tij në të, ajo është më e lehtë për të tërhequr pranverë), e dyta - për fiksimin në bar. I tëri mund të shërbejë dehur në bar çdo vidë. Unë kam përdorur për këtë qëllim goditje, e cila u shit plotë me një doorstop. Instalim

, rregullimin dhe mirëmbajtjen. Valvula topin dhe "mousetrap" mund edhe të jenë në dhoma të ndryshme. Për një, ju mund të trokitje e lehtë për të sjellë kabllot nga dy "mousetraps" instaluar në dhoma të ndryshme. Sistemi do të reagojë kur shkaktoi një prej tyre.

Litarë duhet të ketë jo më shumë se një kthesë në një kënd prej 90 ° dhe një gjatësi prej jo më shumë se 2 m.

Valvulave komerciale në dispozicion topin prodhuar nga metalurgji pluhur, e cila mund të jetë një shumë probleme - strehimit ata janë të dhënë shpesh një çarje. Valvulave të tilla nuk mund të përdoret në të gjitha, sidomos në sistemin tim, ku ata mbivendosen automatikisht. Unë vetë vlen vetëm çezmat bronzi. Përveç vinça Mos e merrni një simpati të fortë, ata duhet të jenë të një herë në muaj për të mbyllur dhe të hapur, përndryshe me kalimin e kohës ata të fillojnë për të mbyllur shumë të ngushtë.

Kur ngritjen dhe përshtatjen e sistemit të kam përdorur një pajisje e bërë nga një gjatësi prej tub (pak më shumë se 20 cm të gjatë), me një plagë në valvul topin e saj. Kjo pajisje është e lehtë për të kontrolluar funksionimin e të gjithë mekanizmit para se ta instaloni atë në apartament. Ajo është gjithashtu e dobishme dhe vrima shpimit për lidhjen copë dhe №2 2a. Për ta bërë këtë, ju duhet të presësh leqet e këmbëve këto detaje me një para-futur në mes të tub. Atëherë ju mund të shpuar vrima në dy pjesë.

Blank për njësinë bazë mund të marrë më shumë se treguar, dhe pas rregullimit pjesa e tepërt e bar të prerë. Kryesisht gjatësia e bar do të varet nga gjatësia dhe elasticitetin e pranverës zgjedhur. Në shtetin shtrirë e forcës pranverë duhet të jetë rreth 10 kg në fund të operacionit - 4.5 kg. Në shirit letre duhet të aplikoni një forcë konstante prej 1 deri 1.5 kg (është e mundur për të siguruar një vlerë të ndryshme, por atëherë ju keni për të ndryshuar kendin e 93 °). Për të matur forcën e kam përdorur bilancin pranverës shtëpiake.

Testet mekanizëm kam kaluar në banjo. Kur kam lagur kasetë letër, çdo gjë ka punuar siç duhet - valvula Ball është bllokuar automatikisht

Pas mekanizëm shkaktuar ajo duhet të fshihen me një leckë dhe vetëm pastaj plotësoni kasetë freskët
http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2013-01/1358724843_prisposoblenie-ot-potopa1.jpgtap Auto-off
< br/>
http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2013-01/1358724870_prisposoblenie-ot-potopa2.jpgtap Auto-offhttp://www .stroiuka.ru/Ngarkimet/Mesazhe/2013-01/1358724824_prisposoblenie-OT-potopa3.jpg  tap Auto-off

http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2013-01/1358724849_prisposoblenie-ot-potopa4.jpgtap Auto-offhttp://www .stroiuka.ru/Ngarkimet/Mesazhe/2013-01/1358724842_prisposoblenie-OT-potopa5.jpg  tap Auto-off

http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2013-01/1358724825_prisposoblenie-ot-potopa6.jpgtap Auto-offhttp://www .stroiuka.ru/Ngarkimet/Mesazhe/2013-01/1358724831_prisposoblenie-OT-potopa7.jpg  tap Auto-off

http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2013-01/1358724879_prisposoblenie-ot-potopa8.jpgtap Auto-offhttp://www .stroiuka.ru/Ngarkimet/Mesazhe/2013-01/1358724827_prisposoblenie-OT-potopa9.jpg  tap Auto-off

http://www.stroiuka.ru/foto/uploads/posts/2013-01/1358724833_prisposoblenie-ot-potopa10.jpgtap Auto-off
] ]>


Artikuj që kanë lidhje

  Fëmijët festë vilë | Shesh lojrash për fëmijët
  Faqja shatërvan
  Switch Electric
  Varіanti restavratsії staroї Vanni - Creative ndërtimi
 

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe dashnor informative dhe burimeve arsimore. Të gjitha informatat e marra nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre